Waarom online daten voor iedereen is ?

Het is 2017 en als u om wat voor reden dan ook nog geen online dating hebt geprobeerd, dan is het nu de tijd om het wel te doen. Ik weet niet precies wat uw angst ervoor is, misschien vrees voor uw veiligheid, een weerzin te erkennen dat u hulp nodig hebt met uw liefdesleven, of gewoon de algemene opvatting van het maatschappelijke stigma rondom de industrie.

Wat uw twijfels ook zijn, wij zijn er om u ervan te verzekeren dat ze niet meer gegrond zijn en dat online dating inderdaad de beste manier is om het aantal mensen uit te breiden waarmee u mogelijk een relatie kunt hebben.

Is online dating veilig?

Laten we eerst het veiligheidsprobleem aanpakken, omdat ik dat als het meest relevant acht. We hebben allemaal verhalen gelezen over mensen die gekweld werden door scammers en door hen veel geld verloren. Er zijn zelfs verhalen over mensen die werden ontvoerd of nog erger.

Het eerste wat u moet realiseren is dat met een paar eenvoudige en basale voorzorgsmaatregelen je deze gevaren 99% kunt vermijden. Veel websites; zoals EliteDating, bieden ID-verificatie diensten. Dit betekent dat je er zeker van kan zijn dat de persoon waarmee je praat, inderdaad is wie ze zeggen dat ze zijn.

Andere functies die worden aangeboden door websites, zoals eHarmony, zijn anonieme telefoondiensten. Dit betekent dat u met iemand kunt praten en berichten kunt versturen zonder dat u uw werkelijke telefoonnummer hoeft te onthullen.

Al deze diensten zijn ontworpen voor uw veiligheid, maar er zijn ook enkele tips voor uw eerste ontmoeting met elke nieuwe date.

Spreek altijd af op een openbare plek en vertel een vriend of familielid met wie u hebt afgesproken en via welke website. Vertel hen ook waar u van plan bent heen te gaan en wanneer u verwacht terug te zijn. Een laatste tip, doe het kalm aan met drankjes. We voelen ons allemaal nerveus, maar flink aangeschoten zijn maakt geen goede indruk en werkt niet in uw voordeel. Bovendien kunt u ondoordachte beslissingen nemen.

>> Hier vindt u de top dating sites van België <<

online-dating

Werkt online dating?

Het korte antwoord is: “Er zou geen miljarden industrie bestaan als het niet zo zou zijn”

Ieder van ons heeft gemiddeld een persoonlijke omgeving van ongeveer 150 mensen die we kennen. Van die mensen zal de helft getrouwd of in een relatie zijn en daarvan de helft zal te oud of te jong voor ons zijn. Dus dan blijft er een groep van ongeveer 30 personen over die geschikt zijn om te daten. Als we dit nummer verder verkleinen en degenen die niet overeenkomen met onze persoonlijke voorkeuren uitsluiten, begint u te zien hoe snel we de natuurlijke groep van potentiële partners kunnen uitputten.

Het succes van online dating komt voornamelijk uit het omzetten van dit kleine aantal kandidaten in een veel grotere en gevarieerde bron van mensen.

>> Hier vindt u de top dating sites van België <<

Door onze horizon te verbreden, vermeerderen we ook het aantal mensen waaruit wij kunnen kiezen. Met grotere keuze komt ook een grotere kans om de perfecte match te vinden. Met de vooruitgang in hedendaagse dating technologie, zoals EliteDating ‘psychologische persoonlijkheidstests’, is het merendeel van het harde werk al voor ons gedaan. Door een twintig pagina’s lange vragenlijst in te vullen, past het site algoritme – ontworpen door professionele relatiepsychologen – u bij mensen die u statistisch waarschijnlijk een succesvolle langdurige relatie met u kunnen hebben. Hoeveel beter is dat dan de krantenadvertenties van de jaren 90!

Is online dating iets om je voor te schamen?

Ik heb een geliefde theorie waarom online dating zo’n sociaal stigma aan zich heeft kleven. Het begon als een plaats waar alleen de meest technologisch bedreven mensen toegang konden krijgen. Deze mensen waren meestal computerwetenschappers, meestal van het mannelijk geslacht, sociaal onhandig en hadden interesse voor spelletjes, het verzamelen van cartoonfiguren, woonden nog thuis bij hun moeders en vonden persoonlijke hygiëne niet het belangrijkste. Ik overdrijf natuurlijk enorm, maar ik wil u laten weten dat die tijden totaal zijn veranderd.

U zult blij zijn te vernemen dat online dating door 15% van de Amerikaanse volwassenen is geprobeerd, en 80% van degenen die het hebben geprobeerd, vond het geweldig! Dit werd in 2015 door het Pew -onderzoekscentrum gerapporteerd. Met de voortdurende groei en populariteit van dating platforms, zoals Tinder, kan ik me voorstellen dat dit percentage in de afgelopen jaren is gegroeid.

Online dating is iets dat volledig wordt geaccepteerd door de moderne maatschappij en niet langer een stigma heeft.