Hoe kunt u de beste datingsite in België vinden?

Met honderden sites die alle miljoenen aan hun marketing uitgeven om u de klant in te stellen, hoe kunt u zeker weten welke sites u het best zullen bevallen?

Het eerste wat u over online dating in Nederland moet weten, is dat gratis niet altijd beter betekent. Het tweede, wanneer het om datingsites gaat, betekent gratis niet altijd gratis. Als u de kleine lettertjes in vele van deze aanbiedingen leest, is “de registratie” als gratis aangeduid. En de registraties bestaan uit weinig meer dan het geven van al uw persoonlijke gegevens zonder in staat te worden om op een zinvolle manier met andere gebruikers te communiceren, TENZIJ u betaalt.

>> Doorzoek onze keuzes <<

Er zijn daar nog steeds sites zonder deze beperkingen die gratis zijn. U moet echter weten dat u meer dan waarschijnlijk zult worden onderhevig aan een boven gemiddelde zendtijd voor reclame, vervelend “Nieuwsbrieven” en berichten van oplichters. Indien u echter een ervaren Internet gebruiker bent, zal dit u waarschijnlijk niet storen. Schakel gewoon de relevante meldingen uit, negeer elke voor de hand liggende zwendel en wees geduldig en aanhoudend.

online-dating

Dating in België

Liefde kent geen prijs, maar bijna alle dating bedrijven proberen er een prijs op te zetten. Meestal ergens tussen 15 en 100 Euro per maand. Niet goedkoop, maar het idee is dat ze veel meer werk maken van het vinden van een match. Economisch is het ook zinvol, mensen die financieel geïnvesteerd hebben in iets, geloven er veel meer in. Een inschrijfgeld is als een intentieverklaring, het laat iemand weten dat je serieus bent om een relatie te vinden en te onderhouden. Elke hier genoemde website heeft een of andere manier om te betalen.

Welke website is het beste? Nou, dat is een behoorlijk open vraag, vergelijkbaar met “wat is de mooiste kleur?”. Er is geen definitief antwoord! MAAR WACHT! Ga nog niet weg. Er is nog steeds hoop.

Kortom, we kunnen het speelveld in drie delen verdelen.

Allereerst zijn er de casual websites, perfect voor een one night stand, affaires, losse ontmoetingen en experimentele relaties. Deze site kan het beste zijn voor jonge singles, ervaren swingers en onverzadigde vrouwen en echtgenoten.

Dan zijn er de dating sites. Een competitie tegen duizenden andere online-singles om de aandacht van het andere geslacht te trekken. Het is u tegen de massa’s. Gelukkig, bewapend met een arsenaal aan zoekfilters en profielfoto’s, kunt u door een groot aantal profielen struinen om de ruwe diamant te vinden. Nu hopen dat ze een bericht terugsturen!

Dit soort websites zijn meestal gratis, omdat ze weinig administratie van de exploitanten vragen. Deze sites zijn het beste voor mensen met een krap budget, mensen die een idee willen krijgen van online dating, journalisten die zoeken naar een makkelijk verhaal en eigenlijk elk ander mens op de planeet. Dit is de online dating equivalent van het wandelen door de belangrijkste winkelstraat en vreemden vragen of ze single zijn als je geen ring om hun vinger ziet.

>> Doorzoek onze keuzes <<

Ten slotte zijn er de dating sites die gebruik maken van eigen algoritmen om u te vergelijken met een aantal andere gebruikers. Deze sites maken dating veel menselijker, maar meestal tegen een prijs, omdat ze de onderzoeks- en ontwikkelingskosten van deze matching-technologieën moeten terugverdienen. De wetenschap der liefde is big business!

Deze site is ideaal voor mensen die een beetje meer inkomen hebben, die krap in de tijd zitten, die zoeken naar snelle resultaten en voor oudere gebruikers die meer ondersteuning en begeleiding van een klantenservice nodig hebben.

Welke van de vele Nederlandse dating sites is de beste voor u? De dating-gids is er om u te helpen. Wij geven u gedetailleerde overzichten van alle dating sites, zo dat een keuze maken een stuk makkelijker is geworden.

>> Doorzoek onze keuzes <<